Recuperatie en ventilatie


Mechanische ventilatie met recuperatie

– dat is een effectieve methode voor besparingen en welzijn

Moderne huizen vereisen een efficiënt, efficiënt en energiebesparend ventilatiesysteem dat, ongeacht de veranderende weersomstandigheden, zorgt voor een optimale binnenluchtkwaliteit. Mechanische toevoer en uitlaatventilatie is zo'n systeem.

De temperatuur en de luchtvochtigheid in de kamer, de concentratie kooldioxide, stof, mijten, stof, schimmelsporen zijn factoren die een belangrijke invloed hebben op ons welzijn en ons comfort. Slechte of slecht functionerende ventilatie is ook een bedreiging voor de gebouwen zelf, bevorderlijk voor de vorming van vocht en schimmelvorming. Om deze negatieve fenomenen te elimineren of te voorkomen, moet het gebouw worden uitgerust met een effectief ventilatiesysteem.

Modulair systeem van kunststof ventilatie-armaturen VENTIFLEX® PLUS VT+75

Het hier gepresenteerde VENTIFLEX® PLUS-systeem onderscheidt zich absoluut van andere systemen op de markt. Het is een extreem universeel systeem - het bestaat uit 10 modules, waaruit je, net als Lego-stenen, vrijwel elke verdeelkast of aansluitkast kunt bouwen. Zowel de VENTIFLEX® flexibele ventilatiekanalen als de VENTIFLEX® PLUS armaturen zijn klein van formaat, waardoor ze gemakkelijk te verbergen zijn onder de dekvloer of aan het verlaagde plafond, wat de esthetiek van het gebouw niet beïnvloedt.

De VENTIFLEX® PLUS-systeemmodules evenals de VENTIFLEX®-kanalen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, wat betekent dat het systeem niet wordt blootgesteld aan corrosie, zoals het geval is met metalen systemen.

VENTIFLEX® PLUS

VENTIFLEX® PLUS is een systeem dat bestaat uit een set van 11 universele, plastic elementen, die in elk minuut elk type plenumbox of verdeelstuk voor verdeelventilatiesystemen kunnen worden geassembleerd Ventilatiekanaalsysteem, plenumboxen, verdeelstukken en extra elementen die de constructie van elk mogelijk maken uitlaat of toevoer-afvoer ventilatiesysteem.

Voordelen van VENTIFLEX®PLUS

 • geen corrosie!
 • anti-statische, anti-schimmel en anti-bacteriële coating zorgt ervoor dat u de vereiste netheid van het systeem tijdens bedrijf kunt behouden en zorgt voor hygiëne van de toegevoerde lucht!
 • laag gewicht en tegelijkertijd hoge stijfheid van de kabels Ventiflex ® zorgen voor overstromingen in het plafond of de dekvloer - esthetiek van de installatie!
 • verbindingen op EPDM-afdichtingen garanderen een strakke verbinding onder alle omstandigheden
 • Dankzij de kleine diameter van de kanalen Ventiflex ® kunnen afzonderlijke componenten onder droog gips of lambrisering worden geïnstalleerd.
 • zeer goede akoestische en isolatie-eigenschappen
 • extreem eenvoudige montage (push-fit montage)
 • methode van kabeldistributie die lage drukverliezen op de installatie garandeert

VENTIFLEX VT-130 intelligente technologie - discreet ontwerp

Ventiflex® VT-130 is een efficiënt systeem dat slechts 52 mm isolatie vereist. Eenvoudig te installeren, dankzij de kleine afmetingen, de totale hoogte vanaf de grond is 140 mm. De installatie wordt direct op het betonnen oppervlak verspreid. Optioneel kan 2 mm geluiddempende tape onder de ventilatiekanalen worden geplaatst (bijv. Randschuim dat wordt gebruikt in dekvloeren).

Vloerontwerp met oppervlakteverwarming (bijv. Vloerverwarming) en een systeem VENTIFLEX® VT-130:

 1. Substraat (bijv. Beton)
 2. 50 - 60 mm isolatie
 3. Ovaal kanaal 133 x 52 mm
 4. Dekvloer (juiste uitloop) ca. 60 mm
 5. Bovenste vloerbedekkingen (tegels, panelen, parket)

Maximale kabellengte 12 m, max. 60 m³ / h

Grondwarmtewisselaars

ecologische airconditioning

Een grondwarmtewisselaar is de perfecte aanvulling op een echt efficiënt ventilatiesysteem. In de winter kunt u warmte uit de grond gebruiken om de aan uw huis geleverde lucht voor te verwarmen. In de zomer laat het de lucht effectief afkoelen, wat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. GWC droogt de lucht in de zomer niet te veel, zoals een airconditioner, maar zorgt voor de juiste luchtvochtigheid. Bovendien is de werking van GWC bijna gratis - de arbeidskosten van GWC zijn inbegrepen in de kosten van het werk van de recuperator.

HOE HET WERKT?

pliki/Hydraulik-kaszuby/Pliki/s6.jpgHoe werkt het in de zomer?

GWC in de zomer Hete lucht, ook vooraf gereinigd in de inlaat, die door het Ground-Therm-systeem stroomt, geeft warmte aan de grond en koelt af tot +16 ° C. De lucht die het gebouw binnenkomt droogt niet uit (zoals het geval is bij traditionele airconditioners), waardoor er zelfs tijdens extreem warme dagen een aangenaam, comfortabel klimaat binnen is.

pliki/Hydraulik-kaszuby/Pliki/s7.jpgHoe werkt het in de winter?

Koele lucht, vooraf gereinigd in de inlaat, die door het Ground-Therm-systeem stroomt, ontvangt warmte van de grond en verwarmt daardoor tot +2 ºC.

Misschien het wordt vervolgens extra verwarmd in de recuperator tot een temperatuur van +12 ºC, wat extra besparingen oplevert en de recuperator tegen bevriezing beschermt.